• Tanya Stephens

                                                             
Vivienne Stephens som hon egentligen heter är en av de mest framgångsrika reggaeartister i musikvärlden som slog igenom först i början av 90-talet.
Hon är mest känd för hennes hit "it's a Pity" som gjorde henne känd världen över som en one-of-a-kind artist.
Tanyas låtar handlar om mycket party och dansande men den största delen av hennes låtar kommer in på ämnena relationer och samhällsfrågor.

Anledningen till att jag valt att skriva om henne är för att jag ser henne som en inspiration. Hon brinner så för sitt arbete, musiken, hon skriver alla sina låtar själv och har ett otroligt sätt att skriva på. Hennes texter handlar om vardagslivet, hur saker ser ut i verkligheten och inte massa "flams trams".

En text jag verkligen älskar (nedan) Can't breathe. Denna gillar jag så mycket just för att hon faktiskt skriver om hur vi tjejer ofta reagerar under denna typ av situation... Ladda ner låten (tanya stephens - Can't breathe) det rekommenderar jag, men även alla hennes andra låtar...

Can't Breathe

I guess i'm expected to say god bless you
but you left me, meh neva left you
and wa meh do rite now, meh can't even say "f" you
but meh can say dis dough

(ref)
I hope u can't live without me
Can't eat, can't sleep, can't breathe
Can't get ur mind to stop thinking about me
Can't eat can't sleep, can't breathe
I hope u whine up lonely
Can't eat, can't sleep, can't breathe
Then ur gonna wish u coulda still come hold me
Can't eat, can't sleep, can't breathe

I bet u think i'm supposed to smile, put the best outside
Put on an act to protect my pride
U want me to take it like a man; but I'm a girl who cries
So if I puncture ur tires don't be too surprised
And while I'm at it, hell, I may as well key up ur car
Cause what u did to my heart thats an act of war
Well every step u take I'll be one step behind
Won't let u get me out of ur mind

(ref)

I should allowed to be bitter(how not), cause its only fair( of course)
I'm falling apart, but u don't care
Why is she so happy why do you smile
And why aren't u guys fighting all the while like we did
I know it must be a charade; God please send me a shower to rain on their parade
I hope she's cheating juggling nuts like a squirrel
Better yet I hope she leaves u for a girl
cause yuh can't live widdout me
 
(ref)

Bout you nuh wan go geh married and you would love me to be there
I woulda tell yuh somethings, but dem nah fit fo de ears
Usually me woulda say good bye and I wish you well
but not to you, I hope your life turns out to be hell
bet you think I want you to die but no, I want you to live
and suffer and cry like I did
I'm just keepin it real. Ah jus so meh feel

(ref)

(Wa meh say, yow)
She can't cook like me; can't jook like me
She no know u in and out like a book like me
She no full a style like me; can't make yuh smile like me
And she can never bear beautiful child like me
She no tight like me; no fling it up right like me
And if meh buck her one her way she can't fight like me
You done know; meh say ah just so it go (of course)

Jag vet inte hur mycket ni är insatta i låtskrivande, men jag sjunger och inspireras mycket av de som skriver sitt eget. Har börjat smått att skriva mitt, det går lite trögt ibland, men har en helt låt färdig som jag e riktigt nöjd med...

Lyssna på henne och njut, försök förstå varför hon skriver som hon gör. Se budskapet!

Peace

• Tänk positivt...

Har läst en del bloggar idag den senaste timman, det e många som någon stans skrivit om hur de inte tycker om deras liv för att det kanske är tråkigt, inte är som de vill ha det och de är kanske missnöjda med sitt föhållande till pojkvän eller bästa vän....

Jag läser en bok just nu som heter The Secret, många har säkert hört talas om filmen som gjorts som går under samma namn, alltså The Secret - hemligheten.

mer info på http://www.thesecret.se

Boken handlar om att hitta sig själv och hemligheten i livet. En bok jag verkligen kan rekommendera.

Jag anser att om en människa inte känner att hennes/hans liv ger personen i fråga något så varför inte ändra det? Här vet jag att många reagerar: "det är lättare sagt än gjort". Fast det stämmer inte, alla människor kan göra allt de vill, de handlar mest om inställningen och hur mycket man vågar ge av sig själv.

Vi kan ta ett förhållande som ett exempel:
Du är tillsammans med en person, du älskar honom/henne, men vet inte riktigt om du är kär. Du går dag in, dag ut och funderar om han/hon är den rätta. Ena stunden tänker du på allt du gillar med personen, sedan helt plötsligt allt du inte tycker om. Så fort du sätter igång din hjärna på de s.k. negativa tankarna så drar du automatiskt ner dig själv, det gör att du tillslut inte kan besluta hur du vill ha det.

Problemet med många människor är att de är rädda att erkänna sanningen, inte bara för andra utan för sig själva. Det är viktigt att kunna inse hur saker och ting ligger till för att man ska kunna ta rätt beslut.

Människor är också jätte rädda att konfrontera, i detta fall kanske din pojkvän/flickvän just för att de är rädda att personen i fråga ska bli upprörd över hur man faktiskt känner i en viss situation. Jag tycker att det är viktigt att man ska kunna vara ärlig med sina känslor till andra människor, varesig det är en familjemedlem (pappa, mamma, etc.), partner eller vän.

Jag har varit likadan, inte vågat stå upp för vad jag faktiskt tycker, tänker och känner. Men om det ska fram så blir allt mycket lättare i slutändan. Personen i fråga har inte rätten att bli arg eller frustrerad för att DU känner som du gör, detta för att du inte kan hjälpa hur du känner utan kanske vill ha lite bekräftelse för hur saker och ting ska se ut i framtiden eller liknande. Att, låt oss säga, din partner bli arg för att du kanske tycker ni spenderar för lite tid till varandra eller att du inte känner att ert förhållande kommer någon vart och att kärleken kanske inte är i närheten av vad den en gång varit, är fel. Du som människa har rätt att tolka dina upplevelser på ditt sätt, tänk om alla hade tyckt exakt lika, kännt precis likadant, (ursäkta mig men...) fy fan vilket tråkigt liv vi hade levt.

Det jag vill komma fram till är att, du är du och dina tankar är dina så som känslor. Det bästa när saker kommer upp är att vara ärlig och om det skall lösas eller jobbas på är bara du och personen i fråga som kan bestämma. Men det är ditt liv vi pratar om i första hand, hur vill du att ditt liv ska se ut och vad vill du uppnå med det?

I många lägen måste vi vara (som många skulle kalla det) egoistiska, jag anser inte att det är egoistiskt att tänka på sig själv utan snarare en självklarhet.

Jag personligen försöker med mångt och mycket leva det liv jag älskar, detta gör att jag kan utvecklas mer för varje dag som går. Att försöka se det positiva i det mesta och inte se små hinder som STORA problem för i grund och botten måste du ändå klättra över hindret och det enda sättet för dig att klara den utmaningen är att tänka positivt.

Enligt mig så får man inte, om man vill leva ett så lyckligt liv som möjligt, (självklart är man inte lycklig hela tiden, men man behöver inte gräva ner sig i något bara för att saker inte blivit som du tänkt från början) förstora små saker eller skapa egna hinder, vilket lätt görs vid negativt tänkande. Allt har sin mening och genom att gå igenom vissa saker, som kan vara jobbiga, växer vi som personer och kan utvecklas på ett personligt men även professionellt plan.

Man får inte glömma: Jag lever detta liv för mig, vad vill jag att det ska bestå utav? Är det den där pojkvännen som inte kan ge mig det jag behöver som människa för att må bra, är det arbetet jag går till varje morgon fast att jag känner klumpen i magen för att jag är så trött på det?

Frågorna är de ni måste ställa till er själva, va ärliga mot er själva, det kan bara utvecklas till det positiva för er...

Glöm inte, tänk positivt!!

Pussen Å Kramen
Bye bye


• Rättsystemet i Sverige, fattar inte grejen!!

Jag kom in på samtalsämnet "Sveriges Rättsystem" med en vän igår kväll...

Läs noga, även "mellan raderna"...

1) Polisen har beslagtagit 10kg Kokain av en knarklangare. Hans ställs inför rätten där han nekar. Trots detta vet självklart rätten att han ljuger och hans dom blir 10 år.

2) En 15 årig tjej blir våldtagen av en 45 årig man. I rätten vågar inte tjejen träda fram, får sedan reda på att mannen nekat brottet men fått 4 års fängelse.

Läs dessa två fall en gång till... FATTAR NI GREJEN!!!??? Hur i helvete kan en våldtäktsman få 4 år och en dum knarklangare 10år?????????

Jag ber om ursäkt men detta inlägg kommer nog att innehålla en del svordomar men detta bara för att jag blir så JÄVLA FÖRBANNAD!!

Fall 1:

Knarklangaren får 10 års fängelse för att rätten anser att den mängden Kokain han hade skulle kunna göra mycket stor skada hos många människor. Okej, fine, det förstår jag för det är ren fakta. Men, är det inte knarkarna själva som väljer att köpa Kokainet, dom skadar sig själva, visst det är inte heller bra, men det jag vill komma fram till här är att rätten värderar knarkinnehav väldigt högt, vilket stör mig otroligt mycket med tanke på de straffen som då t.ex. en våldtäktsman får. Borde inte människan värderas högre!?

Fall 2:

Vi antar att den 15-åriga tjejen varit på bio med sina vänner och åker hem direkt efter filmen. Klockan är ca 23.00 på kvällen och hon känner att någon förföljer henne, vilket stämmer. Mannen, 45 år gammal, dyker upp, tar ned henne på marken och sliter hennes läder sönder och samman. Han våldtar henne och lämnar sedan platsen oberörd med den 15-åriga flickan helt sönder på marken. Mannen åker fast och får 4 år, det är den längden som är vanligast, han får psykisk "hjälp" och kommer ut 4 år senare.

Den här tjejen som bara är 15 år, kommer ständigt i sitt liv leva med en skräck att bli utnyttjad & våldtagen igen. Det är psykiskt påfrestande för denna tjej. Hon kommer kanske aldrig kunna lita på en kille, kanske inte ens kunna träffa någon. Hon kommer livet ut att ha detta med sig. Visst, hon kanske blir starkare med tiden, men rädslan att något liknande ska hända finns alltid där hos henne.
Hon kommer vara rädd att gå ut på kvällarna, t.o.m bara då hon kanske bara ska utanför dörren för att ta sig en cigarett.

Kan ni förstå hur man ger en knarklangare 10 års fängelse och en våldtäktsman 4 år?!
Självklart, ge langaren 10 år, inga problem alls....

Våldtäktsmannen ska få smaka på sin egen medicin, kapa kuken av honom och ge honom livstid, då menar jag livstid och inte "Sverigelivstid" som e 12 el 14 år... inte riktigt säker.

Jag tycker att rättsystemet värderar saker HELT FEL... De tar ting före människan och det gillar jag inte...

Har otroligt mycket mer att säga om detta men då skulle ni aldrig orka läsa hehe... skulle antagligen bli en bok.

Jag hoppas ni förstår vad jag menar med det jag skriver....

Bye bye

• Klokt sagt!

Satt hemma hos en vännina och pratade lite, mest om dans. Något jag tycker va klokt sagt när det kommer till dans är:
Att bara ta klasser och utöva de rörelser läraren gör är inte detsamma som att säga att man kan dansa, även om du tar koreografin klockrent. Allt handlar om vad du själv gör med de s.k. grundstegen i dansen. Visst e det jätte bra att kunna ta en koreografi klockrent och sätta alla beats, men att sen göra sin egen koreografi utan att kunna grundstegen (+ göra om dem till den du är), är en helt annan sak.

Dans handlar om så mycket mer än bara steg, det handlar om personlighet, vem är jag, vad vill jag visa med min dans!
Alla har olika smak när det kommer till dans, något jag tycker är mest nice att titta på är hur en dansare leker med kroppen till beatet och sätter allt! Fast detta ska vara i kombination med andra saker också, känsla är viktigt, den ser man på långa vägar om en dansare har. Musikalitet är A och O....

Men återigen, steg är steg, fast för att du ska kunna identifiera dig genom din dans hitta din stil. Det finns för många som dansar som varandra, (förstå mig rätt), de har inte gett sig själv chansen att utveckla den biten inom dans, att skapa sig en egen stil.

Några dansare jag personligen tycker är riktigt grymma är:
• Joseph Go,
• Mario Perez Amigo,
• Niako,
• Joao Assuncao,
• Jojje,
• Pawel,
Dawid Bienkowski.
Suzi Azovic

Detta är ingen rangordning utan bara slumpmässigt punktat. 

Hur som helst, jag kämpar på med min dans och min utveckling... 

Ha det bäst!

Bye Bye

 


• HipHop Intresserade, SE HIT!

2 new days of hiphop

Riksteatern presenterar stolt 2 new days of hiphop - höstens största streetfestival! Under två dagar för vi samman hiphopens fyra element rap, dj, breakdance och graffiti. 2 new days of hiphop består av dansshown Pump up the Jam, klubbshowen Passa Micken, battles, livegraffiti, workshops med mera. Festivalen kommer till tio utvalda städer hösten 2008.

FÖR MED INFORMATION GÅ IN PÅ:
http://www.riksteatern.se/templates/Produktion____6055.aspx


• Ungsbakad lax i folie m. potatis och vitlök

Här kommer ett helt underbart recept som faktiskt är mitt alldeles egna

2 dl olivolja
2-4 ägg
8-10 vitlökar
Svartpeppar
Salt
Rosépeppar
Laxfilé
Färskpotatis

1. Vispa äggen och olivoljan hårt i en bunke, pressa all vitlök, tillsätt salt, peppar och rosépeppar (ganska mycket rosepeppar)
2. Lägg i laxfiléerna i bunken och ställ in in kylen.
3. Borsta av och tvätta potatisen, tärna den och koka i endast några minuter (de ska inte vara genomkokta efter som de ska in in ugnen med laxen)
4. Ta fram folie, lika många folie bitar som laxfiléer, 30x20 cm. Forma dem som en "båt".
4. Lägg en laxfilé i varje "foliebåt", fyll sedan på med potatis i varje "båt" och häll även såsen över det hela.
5. Stäng igen foliet så laxen är helt täckt och så såsen inte kan rinna ur.
6. Lägg folie paketen på en plåt och in i ungen i mitten i ca 15-20 min (möjligen mer, ni får se efter) på ca 225°C.

OBS! Såsen blir lite "krämig" eller stel, då den innehåller ägg, men det är SUPERGOTT!

SMAKLIG MÅLTID!!

Skiv gärna vad ni tyckte om rätten om ni gör den någon gång!


Puss å Kram


• HAHAHA

Hej alla!!

Idag gick jag in en snabbis igen för att kolla om det hänt nått roligt här på min blogg, går inte in varje dag då jag faktiskt lätt tröttnar, men hur som helst så upptäckte jag det här:

"Du är så jävla löjlig "Beccis". Alla dina jävla funderingar och förklaringar som du vill att alla ska läsa. Sluta tro att du är nån mentor... Eller... Skriv ett inlägg om mig vet ja! Guess who".

Jag tycker det är som sagt ganska trevligt med kommentarer. Jag kan dock säga så här, jag har aldrig någonsin sagt att jag är någon slags mentor, det va du som sa det...

Jag vet vem du är och jag tänker inte skriva om dig som du tydligen vill. Jag har inte den här bloggen för att "blotta" mitt liv, skriva om vad jag åt eller hur mina underskläder ser ut och hur mycket jag gått ner i vikt som många andra bloggare. Jag skriver mycket och det jag skriver om är samhället, människor och saker som helt enkelt är HELT LOGISKA, ett faktum. Jag ljuger inte, jag gör ingen illa, jag säger bara det jag tycker och tänker.

Du vill att jag ska skriva om dig... En enkel fråga, varför?!

Mitt liv går inte ut på att tillfredställa andra människor, förutom de jag älskar. Mitt liv går ut på att göra det jag personligen tycker är tillfredställande för mig, jag gör exakt det JAG vill i mitt liv och ingen människa kommer någonsin kunna ändra det tänkandet hos mig.

I know who you are, if you wanna write again, do it, it's your life, your choice. You told me the other day that you dont have anything to say to me, guess I was right once again, you do have much to say!!

Hur som helt, livet är kort, alldeles för kort tycker jag, därför gör jag precis det jag tycker är kul, så länge jag inte skadar nån eller mig själv!

HA DET BÄST!

PUSSEN OCH KRAMEEEEN!!!

• Förstår ni? I do!


Idag, blir imorgon, igår...



Bye bye

• Vilken underbar kommentar!

Hej alla!

Jag fick en kommentar för mitt tidigare inlägg angående tjejer, deras klädsel och hur de beter sig ute, speciellt med alkohol i kroppen.

Han/hon va anonym och skrev: Du kan inte drick du, och du har sex på dansgolvet....

Det roliga av allt är att jag inte går ut på krogen/klubben och jag dricker heller inte för den delen.
Det är trevligt med människor som vet vad de pratar om, speciellt när de känner mig så bra också!! HAHA

Jag kan erkänna och säga, visst jag drack förr, dansade förr på dansgolvet bland alla andra "roliga" människor men ärligt talat, har man kommit till en punkt i livet då man vet vad man vill och har ett mål så är det som hänt inget att snacka om. By the way, I never danced like those girls do!

Jag älskar människor som kan tala för sig, som gillar att diskutera. Men är det nått jag inte tycker om så är det människor som hittar på saker... Men som sagt alla kan ju inte vara som man vill att de ska vara....

Hur som helst, ville mest bara skriva att kommentaren va rolig på sitt sätt, men jag tycker att man borde veta lite mer om personen i fråga innan man säger nått...

Ha det BÄST!

Bye bye


RSS 2.0