• nått vi borde tänka över...

Nyligen varit julafton, jätte härligt tänker många. Julklappar, mat i mängder, värme, familj och vänner. Det låter ju helt underbart! men vänta lite nu... Alla de som inte får möjligheten till mat i mängder, värme, familj, julklappar och gemenskaå då? Vad händer med dom? E det någon förutom ett dussin människor som ger dem lite tid av sin tankeverksamhet?

Jag älskar min familj, mina vänner och allt vi gör tillsammans... Tycker inte man borde skippa högtider eller så, men man kan faktiskt dela med sig med de som inte har det "lika bra som vi"...

Först och främst firades julafton en gång i tiden som en kristen tradition, idag har samhället gjort det möjligt för alla att glömma den grundliga innebörden av julfirandet. Det handlar bara om julklappar nu för tiden. TRAGISKT!

Hur många gånger ser man inte ned på hemlösa? de som luktar alkohol blandat med sopor? De som har trasiga kläder, smutsigt hår och är magra som stickor? Det är hemskt att man som medmänniska inte kan dela med sig av sig själv till de som faktiskt behöver det...

Behöver du verkligen den där extra perfymen för 500 kr i julklapp? eller den där koftan från FhilippaK för 2000 kr? NEJ!
Julklappar handlar inte om pengar, det handlar inte om HUR mycket du spenderat utan det är tanken som räknas.

Perfymen för 500 kr kunde lika gärna se mat till 10 hemlösa, magra, hungriga människor. Koftan för 2000 kr kunde ge 20 st hemlösa lite värme om natten nu denna vintertid!

Jag har bestämt mig för att nästa jul fira med de hemlösa. Istället för att spendera så ofantligt mycket pengar på något så meningslöst som en extra perfym eller den dyraste koftan på marknaden tänker jag handla mat för och ge till de hemlösa...

Vi som har tak över huvudet, en säng, värme, 20 olika t-shirts, 6 par jeans, 38 par underkläder, 50 par strumpor och mat som skulle kunna få ett helt fotbollslag mätta efter en heldag på plan, varför klagar vi så mycket? det e ju helt absurt, patetiskt!!

Vi blir besvikna om vi inte får det vi önskat oss i present, om du själv köpt något som kostan 200 kr mer än det du fått tillbaka, ja då blir det ett jävla liv!

Jag har alltid sagt, när någon frågat vad jag önskar mig i present, ett 50öres tuggummi... det är en perfekt present! Varför alltid lägga sådant pengavärde i allt.

Förra julen hade jag inte pengar, knappt, jag velde då att istället baka mina julklappar till familjen, det gick hem!

Julen handlar för mycket om materiella ting, det e tråkigt, man värderar inte värmen familjen sinsemellan och glömemr att julen faktiskt handlar om gemenskap och kärlek till varandra!

Om man ser den sista kakan i kakburken, snor man den fort som fan för att få njutningen själv, när man i själva verket redan ätit 3 stycken av dem. Varför inte bara dela med sig till de som inte fått smaka?

Jag vet att hade du suttit i en viss situation, utan mat och värme, hade du blivit fly förbannad och besviken på mänskligheten så som de beter sig mot de som har det sämre...

Vi är alla människor, vill du exempelvis inte ge en hemlös pengar så köp en meny på Mc'donalds för 50 kr och ge dem, det är guld värt för dem... nee låt mig säga, LIVET VÄRT!!

Peace and Love


• Livet går vidare

Alla människor går någon gång, flera gånger, igenom svåra tider i sitt liv. Det kan vara separation från partnern, ett dödsfall i familjen/umgängeskretsen, trauman av olika slag.

Det tar sin tid innan man kan gå vidare och för alla människor är den tiden olika. Många tänker "varför just jag, varför drabbar detta mig?". Det är helt normalt att tänka just så, fast den dagen du kommit över din svåra period är du en starkare människa!

Med det dåliga förs det bra med!

Genom att vi går igenom dessa svåra perioder och klarar ta oss ur dem och gå vidare blir vi starkare som människa. Vi vet att om vi klarat av ex. en relation med en person som fysiskt misshandlat en, eller ett plötsligt dödsfall i familjen, så klarar man av vad som helst!

Här handlar det inte om att visa sig vara störst, bäst och vackrast utan mer att man faktiskt vet vem man är och vad man vill med sitt liv, därav kan ingen trampa på en mer.

Livet går vidare, man kan glömma, träffa nya människor, leva vidare, inte som om inget hänt utan tvärtom men med ryggen rak kunna säga till sig själv, i första hand, "jag är stark, har klarat denna fas och är nu beredd att stå för den jag är och mina erfarenheter (dåliga eller bra) gör mig till en rikare människa"...

Jag har inte skrivit så mycket den sista tiden pga. att jag är så upptagen med annat... Nu lät jag som en jätte upptagen person, och joo visst e jag det på ett sätt, men jag har inte haft orken och inspirationen till att skriva. Nu börjar jag lite lätt igen så får vi se hur saker och ting blir... Jag skriver när jag känner att jag har något vettigt att skriva, så fungerar jag.. hehe...

Detta inlägg handlar egentligen om att alla människor går vi igenom olika typer av faser i vårat liv, händelser, dåliga/bra, och vi lever vidare avsett om det gett oss en skada så blir vi starka med tiden. Man ska aldrig stressa med att bli "bra/frisk/etc." utan ge allt den tid det behövs. Personer runt om en ska stötta en oavsett hur lång tid det tar för dig att åter komma tillbaka till ditt vardagsliv å verkligheten. Alla människor är vi så lika men ändå så olika... 

Ge alla tiden att läka sina sår, bara för att det tar 1 vecka för dig att läka dina sår betyder det inte att det tar 1 vecka för mig, det kanske tar ännu längre tid eller bara någon dag... som sagt vi alla är olika, ge alla den tiden för den är dyrbar...

Peace


RSS 2.0