• DETTA INLÄGG HANDLAR OM STEREOTYPER & FÖRDOMAR...

Fördomar har vi alla, den som säger att den inte har det ljuger!

"Det är inte normalt att..."
"Du bär pösiga, 'otrendiga' kläder = Du är pundare"
"Du är utlänsk = Bråkar och våldtar"
"Du är svensk, älskar ditt land = Rasist"
"Blond = dum"
"Ryss = prostituerad"
"Du bär slöja = förtryckt"
"Ägare av s.k. kamphund = kriminell"
"Alla homosexuella män = feminina"
"Alla homosexuella kvinnor = maskulina"
"Homosexuella stöter på alla"
"Bor du i förorten och heter Muhammed eller Nazra kan du inte prata bra svenska"
"Personer med afrikanskt eller asiatiskt utseende och talar korrekt svenska är adopterade"

Detta är några av de fördomar människan lever på! 

Läs mer snart...

Peace

• Tvångstankarna visar sig vara många

Idag pratade jag med en nära vän angående tvångstankar. Har ni tvångstankar? Jag har flera stycken, ibland tänker jag inte på dem utan det är andra som märker dem.

♥ När jag har ett glas framför mig måste det stå på ett visst sätt innan jag blir nöjd och kan släppa gleset ur mina tankar.
♥ När jag ska sova så måste sovrumsdörren vara öppen en liten liten bit (ca 10cm) eller vara helt stängd beroende på mitt humör.
♥ Jag har en spegelgarderob som måste vara helt igendragen för att jag ska kunna somna, är den öppen bara några millimeter blir jag osäker och måste gå upp för att stänga den helt.
♥ När jag är ute och röker på kvällarna måste jag antingen prata i telefon eller röka fort som sjutton för att jag är rädd att någon konstig gestalt ska komma runt hörnet och skrämma The-Shit-Out-Of-Me.
♥ Jag samlade ett tag på porslinsdockor som stod på min bokhylla i mitt rum. Om dessa dockor inte stod på ett visst sätt (rent millimetermässigt) kunde jag inte somna utan var tvungen att gå upp och fixa till det, oavsett hur mycket klockan var eller hur trött jag än var.
♥ När en spisplatta är på måste jag känna med pekfingret och långfingret för att se om det är varmt på riktigt. Vilket resulterar i att jag bränner mig. NOT GOOD!
♥ När jag häller upp vatten i ett glas från kranen så börjar jag med att fylla hela glaset, dricker sedan upp allt, fyller hela glaset igen, dricker halva, häller ut tills det finns en liten skvätt kvar som jag sen dricker upp.
♥ Mina böcker måste stå i storleksordning i min bokhylla.
♥ Jag kan inte ta på offentliga dörrar, handtag eller liknande med mina bara händer, bara tanken av att personen som tagit på dörren eller handtaget innan mig kanske inte tvättat händerna efter toabesök gör mig galen och äcklad.
♥ Jag blundar jätte hårt när mina ögon kliar, samtidigt som jag roterar ögonkulan runt i cirklar. Jag kan inte klia mig med händerna just i en viss situation.
♥ Om någon står några meter bredvid mig måste jag titta på personen ca 4 gånger, men det sker med ryckiga huvudrörelser. Lite som ticks...
♥ Kan stå på busshållsplatsen och få panik för att jag tror att jag: 1. glömt låsa hemma. 2. lämnat kaffebryggaren & spisen på. 3. Stängt den nedre badrumsdörren där kattlådan är. Detta gör att jag måste gå hem igen för att kolla läget. Det har blivit bättre på den fronten, har lyckats att inte gå hem utan bara fortsatt min tripp dit jag ska trots min ångest...

Som sagt, jag har en del tvångstankar... det kan vara riktigt jobbigt!! Men man försöker hela tiden motverka dem hehe...

Det jag egentligen ville skriva med detta inlägg är angående en av dessa tvångstankar, då jag inte klarar av att sova med öppen garderob. Jag och min vännina kom fram till att det har med samhället att göra.
Vi ser en massa filmer som gör att vi får bilder i huvudet som vi inte kan bli av med. Det jag tänker på är att någon ska stå och kolla på mig genom springan i garderoben, att någon heltplötsligt bara står där.

Samhället påverkar oss mer än vi tror... har mer att skriva om detta men just nu är jag så slut att jag knappt orkar ställa mig upp från stolen men det kommer en fortsättning!

Peace


• Det är den enda skillnaden...


Vi lever i en värld full av förnekelser
Vi vågar inte se sanningen
Vi känner oss ensamma och övergivna
när vi inte får som vi vill
Vi vill gärna se det bästa men känner det värsta
Vi är alltid tvungna att välja
Vi vill så mycket som vi vet är omöjligt
speciellt när vi inte har det


Den värld vi lever i idag, det samhället, det ungänget, den familjen med just den kulturen, varje steg vi tar, allt vi gör formar oss som människa. Vi lever i ständig oro över att saker inte ska fungera, över att ens partner ska lämna en, över att ens familj ska försvinna rent fysiskt från denna jord och att vi själva inte ska hinna göra det vi vill med våra liv.

Du må vara stark och kunna stå emot, men vi är männikor... vi är sårbara!
Du må veta vad du vill i denna stund, men vi är människor... vi är sårbara!
Du må vilja förändra världen och samhällets normer, men alla är vi människor... viljestarka, viljesvaga, betydelselösa, betydelsefulla, sårbara, ensamma, älskade, hatade... vi är inte mer än människor!

Jag står för den jag är, kommer aldrig vika mig för någon annan, kommer alltid vara lika stark men sårbar, kommer alltid vilja ändra på regler, lagar, normer, värderingar, kommer alltid stå för den jag är!

Jag talar inte om hur människan bör leva, bara hur jag lever, hur mina tankar och funderingar är...
Jag talar ur det logiska perspektivet, ren fakta, hur världen faktiskt ser ut....
Tycker du inte om det jag skriver har det att göra med att du är rädd för sanningen...

Jag är bara en i mängden, precis som du, du, du & du.... Jag är unik, precis som du, du, du & du.... Jag är rädd precis som du, du, du & du.... Jag känner mig också ensam precis som du, du, du & du.... Jag har också gråtit en hel natt, precis som du, du, du & du.... Men jag är inte som du, jag är som jag & det är den enda skillnaden...


Peace

• Var försiktig, ha inte för höga förhoppningar!

Jag har pratat lite om förhoppningar och besvikelser... Tänkte skriva lite till om det!

En människa som hoppas på något så högt att det blir det enda hon tänker på kan skada henne. Man målar upp bilder i sitt huvud om hur saker ska se ut och vara, när det inte blir som man tänkt så blir man besviken. Då kanske det inte är så att man blir besviken på andra utan sig själv, vilket är helt normalt.

För att undvika att dessa situationer påverkar en negativt är det viktigt att tänka positivt, som jag skrivit om ett antal gånger, ganska logiskt! Men då tänker man, hur ska jag tänka, vad ska jag göra?

Detta kan jag inte svara på utan bara ni själva, ni är den enda personen som kan påverka er egen hälsa och psyke, vilket detta faktiskt handlar om. Jag vet utav personliga erfarenheter att en besvikelse kan göra att man hamnar i depressioner vilket påverkar hela en vardag. Därför är det viktigt att man också hittar en trygghet i livet, t.ex. en hobby. En hobby kan få dig att tänka på annat än den där förbannade besvikna lilla damen/herrn inom dig och faktiskt få dig att le lite oftare.

Många blir tyvärr immuna mot förhoppningar tillslut, när man blivit besviken för ofta, vilket heller inte är bra. Detta gör att man inte tror på något som sägs eller görs, man väntar hela tiden på det där speciella tecknet som utesluter besvikelsen. En människa lever på förhoppningar i sitt liv, det gör en människa lyckligt spänd inför en viss händelse vilket kan komma att betyda otroligt mycket för personen i fråga. Men att ha alldeles för höga förhoppningar om saker och ting får oss att gräva ned oss i vår egna lilla värld, det gör oss rädda för att hantera verkligheten...

Så det jag vill säga med detta inlägg är att man ska vara försiktig med allt, ha inte för höga förhoppningar på dig själv eller någon annan, eller inför en viss händelse, man ska självklart hoppas på det bästa men va försiktiga....

(hoppas ni förstår vad jag menar med detta inlägg, vill säga att mina inlägg kanske inte alltid är super punktliga, det gäller att läsa mellan raderna för att förstå vad jag menar...)

Peace & love
 


• Man är säker men ändå osäker.... flummigt!

När man väl har kommit över något i sitt liv och det sedan visar sig ha ändrats på andra fronter varför reagerar man ändå? man har ju egentligen kommit över det, man vet vad man vill och vart man står. Men ändå så tär det inom en vare sig man vill eller inte!

Har det med nyfikenhet att göra, med känslor, med vad?! Funderar en del på mycket nu för tiden, och det verkar få min hjärna att snurra tusen varv.... ibland är man osäker på vissa saker i sitt liv, trots att man ändå är säker! Flummigt, I know!

Fan livet leker verkligen och man upptäcker nya saker varje dag, lär sig alltid något nyss så länge man är villig att ta för sig... men åter igen, varför ska vissa saker ändå störa en trots att man gått vidare!?

Aaah som sagt, livet leker.... Ta en dag i taget och saker blir alltid bättre med tiden, får man hoppas iallafall!!

Peace & Love


• Free Your Style - Ambra


Free your style by Ambra Succi

   
Det hela handlar om att få så många röster som möjligt eller s.k. Viewers...



Kolla även in Ambras dansskola - DiAmbra
(klicka på bilden för att komma direkt till skolans hemsida)


Peace & Love

• NamNam toast!

Nedan kommer ett recept på en mycket onyttig men fruktansvärt god toast...
Jag vet att det kanske säger emot det jag skrev i mitt inlägg igår, men ibland ska man unna sig lite gott & onyttigt...



2 skivor valfritt bröd (personligen älskar jag och använder mig av bagels eller rågkakor)
Smör
Majonäs
2 skivor rökt kalkon
Vanlig hushållsost eller annan valfri ost
Oregano

Gör så här:
Bre smör på ena brödskivan och majonäs på andra. Lägg ett täckande lager av ost på majonässidan, sedan de två skivor rökt kalkon. Lägg ytterliggare två skivor ost på kalkonen, strö lite oregano över och lägg brödet med smör på.
Det finns speciella toast maskiner men jag använder mig utav våffelgärn, fungerar lika bra om inte bättre. Låt smörgåsen ligga i våfflegärnet/toastmaskinen tills den blivit brun och lite knaprig.

ÄT OCH NJUT!



Som sagt, kanske inte det mest nyttiga att äta men det är så gott att jag inte kan låta bli, smällde nyss i mig två sådana toasts och nu är det dags för ett långt bad och sedan mys med katten.

Hoppas ni gillar toasten, I know I do!

Peace & Love

• Vem är jag?

Hej alla!

Ni som har läst mina inlägg märker att jag hela tiden skriver att man ska göra det man vill och hela tiden sträva efter att må bra, tänka positivt och inte låta någon trycka ned en. Det står jag för till hundra procent, men för att ni kanske ska tycka att det är lite roligare att läsa min blogg ska jag nu skriva lite om mig själv, så ni vet vem det är som bloggar.
Först vill jag säga att (som ni säkert märkt) jag inte skriver om mina dagliga upplevelser så som fika, jobb osv. Detta för att jag känner att det är så fruktansvärt tråkigt att hela tiden skriva om vad man gjort under dagen, alla bloggare gör detta och jag vill göra nått lite annorlunda.

Hur som helst, jag heter Rebecca Marilena Goudevenos, 20 år (29 nov i år). Jag är utbildad undersköterska och har även studerat 1 ½ term på sjuksköterskelinjen på Sophiahemmet Högskola. Jag valde att inte fortsätta mina studier inom vårdyrket för jag har en del andra intressen som jag vill ta upp igen. Det har jag gjort också!
Jag dansar ca 7 timmar i veckan, undervisar en grupp i förorten Alby 1ggr/veckan och jobbar inom serviceyrket. Mina arbetsplatser är espressohouse och Butik Carlings. Anledningen återigen till att jag inte arbetar som undersköterska är för att jag vill skapa nått, jag är en mycket kreativ tjej som behöver en ständiga förändringar på min arbetsplats, vill någon dag i mitt liv öppna min egen butik med lite annorlunda kläder än det man alltid ser i modetidningar.

Förutom att jag dansar väldigt mycket så skriver jag även mina egna låtar. Med andra ord så sjunger jag. För inte alls länge sedan började jag spela in min första låt men valde att inte använda det valda beatet till min text då jag inte känner att det representerar mig,  så nu sitter jag mest och spekulerar ihop hur jag vill att beatet ska vara. När det kommer till min musik är jag mycket kräsen, jag är inte ute efter att bli en känd artist, jag gör bara det jag älskar mest och om det finns någon som inte tycker om det så spelar det ingen roll, för det är ju trots allt så att jag sjunger för mitt egna välbefinnande. Men de som gillar det jag gör säger jag bara, lyssna och njut, till.

Ni kanske undrar vad det är för typ av musik jag gör, det kan jag inte svara på, jag gör bara (hehe). Jag kan däremot säga att jag får min största inspiration från artister som Bob Marley, Tanya Stephens och Erykah Badu, med andra ord soul och reggae.

Hmm, vad ska jag mer skriva om mig själv?... Jo jag vet, jag älskar frukt och grönsaker, hehe....

Jag vet faktiskt inte vad jag mer kan skriva, men fråga gärna så svarar jag!

Peace & Love

• Slösa inte pengar på nått ni kan göra själva!

Hej alla!

Pratade med min syster igår över telefon och vi kom in på ämnet näring och hälsa. Funderar en del på det där och jag förstår inte varför man slösar ofantligt mycket pengar för att gå till en dietist när man i själva verket kan göra allt det som säger själv.

När du kommer till din dietist så förklarar han/hon vad du behöver ändra på i din kost för att ex gå ner i vikt eller få mer energi. Det är inte så svårt som många får det att låta. Man behöver inte lägga ner dessa pengar på dem det finns roligare sätt.

Jag är en person som älskar att läsa, hela tiden uppdatera mina kunskaper, speciellt inom anatomi/fyiologi, hälsa och psykologi. Det finns otroligt många BRA böcker idag som säljs både i butiker och på nätet. Nu tänker ni säkert "men vilka böcker ska vi veta är bra då?" och det förstår jag att ni tänker. Det är inte alltid lätt att veta vilka böcker som passar en och det bästa sättet att ta reda på det är om man bläddrar igenom boken, kollar igenom innehållsförteckningen och sen läser på baksidan av boken, kolla vilka rubriker som gör att dina pupiller vidgas extra mycket. Simpelt va!?


Bra böcker:

Näring och hälsa, Ulla Johansson, 2007. ◊Ekologiska smaker, Henrik Arkåsen, 2008.
Gå ner i vikt och rena kroppen med detox, Ullrika Davidsson, 2008. ◊Idrottarens Matbok, Christine Helle, 2003.

Nu tänker ni, "men hur ska jag veta vad jag behöver ändra på?", det behövs inte bara litteratur till detta utan även logiskt tänkande...
1. äter du mycket godis?
2. dricker du mycket läsk?
3. hur mycket motionerar du?
4. hur stora måltider äter du?
5. hur ofta äter du?
6. hur snabbt äter du?
7. hur mycket av den maten du äter innehåller kemiskt framställda ämnen så som aspartam och sukralos?
8. hur mycket av den maten du äter är konserverad mat (innehållande koncerveringsmedel)?
9. hur ofta ger du din kropp färska & ekologiska råvaror?

Dessa frågor kan man lätt svara på och jag vill gå lite djupare med vissa av dem:

Godis (även läsk) innehåller mycket socker, det är dåligt för tänderna och ger kroppen en onödig dos utav socker vilket inte bara påverkar vikten utan även välbefinnandet. Godis/läsk innehåller koncerveringsmedel i stora mängder och andra kemiskt framställda ämnen som får dig att känna dig "pigg" i ca. 1 timma och sedan dalar detta nedåt, du får sämre hy av för mycket sötsaker och ökar risken för diabetes. Samma gäller snabbmat såsom ex. Mc'donalds, hungerkänslan försvinner när du ätergodis och dricker läsk och detta gör att du skippar den viktiga måltiden, riktig mat.

Hur mycket man äter är beroende på hur mycket man rör på sig men alla bör äta frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål. Det är ungefär var tredje timma, detta för att undvika känslan av hunger och för att hitta en balans i mag- & tarmkanalen.

EXEMPEL:
Frukost: En skål med fil och osötad müsli, två skivor grovt bröd med röktkalkon och en ostskiva. Ett stort glas juice och sedan något varmt att dricka om så önskas.
Mellanmål: Ett äpple och en banan.
Lunch: Fullkornspastasallad med fetaost och kyckling. (Blandsallad såsom babyspenat, isbergsallad, ruccola etc. + andra grönsaker)
Mellanmål: Fiberrik smörgås med grönsaker och möjligtvis någon skink- eller kalkonskiva. (rek. rökt kalkon då det är smalare mat och inte lika tungt för mag- & tarmkanalen att bryta ned)
Middag: Ungsbakad lax med bulgur och grönsaker.
Kvällsmål: The/juice och en frukt. (the = grönt / rött)
Dricka till alla mål: Vatten.



Observera att drickat till målet bör vara vatten, kroppen behöver minst 2 liter vatten/dag. Detta är för att vi svettas ut nästan lika mycket vatten som vi behöver/dag.

Hur snabbt du äter har stor betydelse för hur mycket mat du får i dig. Om man slänger i sig maten, knappt tuggar den så får man i sig en större mängd mat vilket inte alltid är nödvändigt. Man ger inte kroppen en chans att säga till när den inte behöver mer föda, du känner inte av när du egentligen är mätt. Du bör tugga ca 20 ggr/intag och inte dricka för mycket vatten under tiden du äter. Du som vill minska magsäcken bör dricka ett stort glas vatten innan måltiden, äta sakta, tugga ordentligt och sedan inte komma till den punkten då man känner sig "kräkmätt". Man behöver heller inte överdriva med mängden mat, mycket grönsaker och proteiner men glöm heller inte att kolhydrater är en stor källa till vår energi!

Kroppen bör inte känna av kraftig hunger, heller inte kraftig mättnad. Det ska finnas en viss balans och för att sockernivån i kroppen skall hållas jämn är det viktigt att man äter var tredje timma, så kroppen aldrig behöver åka "berg-& dalbana".

Vi människor tänker mycket på vårt yttre, vad vi har för kläder, det ska vara märkeskläder osv. Men när ska vi börja tänka på vårt inre? Vad vi stoppar i oss har en större betydelse för ditt levnadssätt än det du har på dig.
Lägg extra pengar på att köpa bra råvaror. Istället för konserverad, fryst och färdiglagad mat så köp allt färskt och laga mat från grunden. Smaken blir godare, din kropp mår bättre och du kommer känna dig friskare.
Jag tycker det är viktigt att också köpa ekologiska produkter, detta för att vara skonsammare mot naturen men även för dig.

Oj, detta inlägg blev längre än jag trodde, härligt när man hittar något som är intressant att skriva om...

Nu är det dags för mig att klappa katten godnatt, lägga mig under täcket och somna lugnt och skönt...
Glöm inte, sömnen är också mycket viktig!

Jag har en del kunskap inom området hälsa så fråga på om det är något ni undrar över så hjälper jag så gott jag kan.

Peace & Love

• Tanya Stephens - Do you still care

Återigen vill jag att ni läser denna text av Tanya Stephens... Hon är helt enkelt den bästa låtskrivaren jag känner till, allt hon skriver om är så sant!!

Where Bubba Grew Up, Kept his tobacco chewed up,
And when they used to hang ropes, they always kep two up,
Had crosses burnin all night like the church blew up,
And if you didnt look like them, they would fuck you up.

Time passed, and Bubba turned 40 years old,
And all them Jack Daniels started taking a toll,
Seem like Bubba was about to make a final bow,
None of his friends from the clan couldnt help him now.

Family gathered at his bedside, ready to sing the blues,
When the doctor rushed in and said "Ive got some news!!!"
"The good news is, Bubba, Ive found you a liver, only bad news is, it belongs to a Nigger"

Do you still care, about the texture of his hair or the cocoa brown colour of his skin,
Do you still care, do you still give a damn now you're in the predicament you're in,
Do you still care, does it still mean a lot now,
You're the one who's needin the help,
Do you still care, do you still find it hard to love your neighbour as you love yourself now,
Tell me why cant you accept me as I am,
Just as I am now.

Where Bigga grew up, boys were supposed to be tough,
Girls were trophies every man always kept a few of,
When he was hurt and the tears would sting in his eyes,
His mother said "Stop di noise, yuh a girl? real boys dont cry!"
He learned in order to be a man he had to know how to fight,
And had some very difinitive rules bout whats wrong or right,
He never had the luxury of being able to choose,
So to him for being different, there was no excuse.

Bigga was hustling on the corner, makin some cash,
When he bumped into some beef that he had from the past,
He watched the guns raise and the bullets fly in disbelief,
As his friends all jumped in their rides,
Left him in the gutter didnt care if he died,
He was rescued by a car with plates that said 'Gay Pride',
It would have been fatal,
A shot in your head,
They saved your life, though you always said "Chi-chi fi dead!!"

Now do you care, bout the clothes that they wear,
Would you rather if they left you there,
Do you still care what your friends wanna think if they see you hangin out with a queer,
Do you still care, does it still mean a lot now, you're the one who's needin the help,
Do you still care, do you still find it hard to love your neighbour as you love yourself now,
Tell me why cant you accept me as I am,
Just as I am now.

And thats the reason why, war cant cease,
If yuh nuh look like me, me ago pop mi piece,
And thats the reason why we cant get along,
If yuh nuh do it my way then you doin it wrong,
And thats the reason why, Iraqui babies gonna cry,
And more Palestinians and Isrealies gonna die,
Thats the reason why the world is in pain,
We say we want peace fi reign, but a bullets again,
Now tell me why cant you accept me as I am,
Just the way I am now,
Tell me why cant you accept me as I am
Just the way I am woah...

(taget från letssingit.se)

Tanya Stephens har alltid ett budskap i hennes texter och jag kan säga att jag håller med om allt hon skriver!!

Peace

• Man vill oftast det man vet är omöjligt!

En längtan att få vara med den människa man tycker om varje dag finns hos oss alla. När vi vet att saker inte skulle fungera i längden så blir det ännu värre för då finns det en anledning till varför man inte bör vara med varandra så mycket och det är skrämmande. Ibland känner jag som detta citat "jag vill så mycket som helst inte skulle vilja att jag ville"...

Jag är nästan 100% säker på att alla människor känner likadant någon gång i sitt liv. Hur ska man hantera vissa situationer i ens liv som är psykiskt påfrestande? Hur ska man gå tillväga för att finna meningsfullhet i sitt liv?

Jag pratar själv mycket om att göra det man själv vill, vara sig själv och inte låta någon stå i vägen. Men hur gör man när man vill något så mycket och en annan involverad person inte känner detsamma? Det är svårt att hitta en balans i saker och ting, att finna en punkt där två människor med två olika mål eller viljor blir nöjda. är det ens möjligt att få båda parter nöjda?

Det är (som jag skrivit tidigare) viktigt att tänka positivt, men ska man alltid tänka positivt trots att man är med om samma tråkigheter hela tiden? Man kan ju alltid ändra sitt liv, men om man någonstans inte vill det för man är rädd att man förlorar någon nära då, vad gör man då? Ska man leva och ständigt undra om saker kommer bli bättre, om ens drömmar kan uppnås, om personen i fråga är beredd att offra lite tid åt en?

Vad gör man, väntar och ser eller går en helt annan väg? Mycket är komplicerat och som sagt, man vill så mycket som helst inte skulle vilja att man ville. Man vill oftast det man vet är omöjligt!

Peace


• Besvikelse...

En besvikelse är värre än att vara arg eller frustrerad, en besvikelse förföljer dig och du kan inte göra nått. En besvikelse är det vi själva som skapar, tyvärr, vi förväntar oss något och när det inte blir som vi förväntat oss blir vi besvikna.

Att se saker positivt är viktigt, men när man gör det och saker ändå känns meningslöst, så blir man återigen besviken. Hur man blir av med en besvikelse är det bara en själv som kan komma på... men när den kommer tillbaka jämt och ständigt vad gör man då? Ja, det är frågan, man får väl helt enkelt bara lära sig att inte förvänta sig nått av någon eller sig själv utan bara ta varje sekund, minut, timma, dag och göra till det allra bästa även om man inte är nöjd...

En besvikelse är jobbig och man vågar inte alltid inse problemet, det är så vi människor fungerar...

Men återigen, en dag i taget och saker blir bättre med tiden!

Peace & love


• Be yourself!

Jag har tydligen förmågan att få människor att öppna upp sig för mig. Många runt omkring mig pratar hela tiden om deras problem eller saker de varit med om den senaste tiden och jag ställer alltid upp. Har fått höra att mitt stöd ger dom styrkan att vara den dom är och det glädjer mig. (Vissa exempel nedan är både personliga erfarenheter men även saker jag fått höra av vänner och bekanta).

Jag har personligen kommit till en punkt som jag är väldigt stolt över. Jag vet vem jag är, vad jag vill med mitt liv och hur jag ser på saker och ting.

Ta bara en tjej som är tillsammans med en kille som i princip bestämmer över hela hennes liv. Det är tragiskt att tjejer låter sig själva bli nedtryckta och förnedrade av en person som säger sig tycka om eller älska henne.

Det som snurrar i mitt huvud är att man ska vara sig själv, stå upp för vad man tycker om att göra, våga vara sig själv utan att tänka på vad andra ska tycka om en. Jag gör precis som jag vill i mitt liv och om någon inte tycker om det så, fine that's your problem. Jag är den jag är och kommer inte att ändras bara för att någon annan kanske tycker jag borde göra det.

Här kan jag även koppla in tjejers förmåga till att klaga på sig själva och deras vikt. Jag har varit en person som själv klagat på min vikt, tyckt att man har för mycket hull här och där. Men nu har jag kommit till den punkten jag skrev om ovan, jag har hittat mig själv, vilket har gjort mig stark och jag känner att en person ska tycka om mig för den jag är och inte för hur jag ser ut! Vi människor är allt för beroende utav vad andra ska tycka och glömmer oss själva, det leder till osäkerhet och det gör att vi inte vågar stå upp för den man är.

Det är viktigt att kunna erkänna för det första för sig själv att man duger som man är, oavsett om man inte har det där s.k. "perfekta" håret som sin tjejkompis har eller dom där brösten som man själv skulle vilja ha. Man måste vara nöjd med sig själv (inte bara utseendemässigt dock).

Om en person inte tycker om dig för den du är så är den personen i fråga inte värd att ta din tid. Man borde inte låta någon någonsin få en att känna sig mindre värd!! Man ska stå upp för det man tycker och det man vill göra (har nog skrivit det många gånger redan, men jag menar det!).

Här är ett sms jag skickade till en vän idag och jag menar varje ord:
"Gumman! Glöm inte att ditt liv är det endast du som bestämmer över. Om du inte vågar sätta gränser och vara dig själv till 100% så kommer du förlora dig själv. Låt ingen trycka ner dig eller få dig att känna dig värdelös. Låt inte någon någonsin få dig att känna att du inte är värd det du vill göra med ditt liv. Live the life you love and love the life you live. Puss å kram Becca"

Återigen, live the life you love and love the life you live, that's what Im doing!

Livet är alldeles för kort för att låta det passera utan att man känner att man gjort det man själv vill, vi lever bara en gång ta vara på den tiden och lev varje dag som om det vore din sista!

Peace & love


• Bevisar mycket!!

Jag tar upp det igen, efter en liten runda på youtube hitta jag den här videon. Jag fattar inte hur människor kan säga emot mig när jag säger att t.ex. The Pussy Cat Dolls är dåliga förebilder för unga tjejer. Ni har för fan bevis på film!! Hur gamla kan tjejerna vara, 12-13 kanske och se hur de beter sig.

Inte konstigt att allt fler och fler ungdomar idag lider av anorexi eller andra typer av ätstörningar. De tror att "bara jag vickar på rumpan, har smal midja, stora tuttar, stor rumpa och smala lår, så kommer alla att älska mig"  WRONG WRONG WRONG!!!!!! Blir så satans förbannad, kanske onödigt tycker ni, men jag vill inte att mina egna barn (när jag väl får dem) skall växa upp i ett samhälle som enbart bryr sig om utseende, om du är "tillräckligt sexig", har de rätta kläderna. Jag fattar inte, va bara dig själv, den du vill vara, skit i alla andras åsikter men följ fan inte efter spår som de du kommer att se på videon nedan för det är tragiskt att tjejerna gör vad de gör, de e bara barn (inte för att jag tycker någon ska röra sig så för det e inte att dansa utan att strippa).... sorry that's just my head speaking!

By the way, måste vara otroligt jobbigt att hela tiden tänka på att andra ska tycka si & så om en, nej usch & fy, va dig själv och en riktigt bra vän tycker om dig för den du är och inte den du försöker vara. Plus, det spelar ingen roll om du e tjock, smal, har celluliter eller inte, små bröst, liten rumpa, stor rumpa, stora bröst, du är en människa inte ett objekt och du är lika mycket värd som alla andra människor runt om dig!

Klicka här för att se videon... (tragiskt!)

Peace & love


• Workshop - Tyrone Proctor 17 & 19 Okt

Ta Tyrones workshop den 17 & 19 Oktober på Danscenter i Stockholm. Han kommer för första gången hit och lär ut mer om dansstilen Waacking!

(För mer information, klicka på bilden)

Vi ses nog där, för jag ska garanterat dit!

PUSSEN Å KRAMEN

RSS 2.0